השכרת מדפסת, השכרת מדפסות, השכרת מכונת צילום, השכרת מכונות צילום, הסכם שירות למדפסות, חוזה שירות למדפסת, חבילת שירות למדפסת, הדפסה לפי פעימות, חכירת מדפסת, מדפסת בשירות, מדפסות לפי פעימות מונה, ליסינג מדפסות, מדפסת בליסינג, מדפסת+טונר חינם, הצבת מדפסות, מדפסת בהצבה, מדפסת חינם, טונר חינם. ועוד כהנה וכהנה שמות ותיאורים שניתן לאחד תחת ההגדרה : אסטרטגיה שיווקית שנועדה להוציא מכם הרבה יותר מכפי ששילמתם עד כה.


כל הנ״ל נועדו בכדי להוציא מכם, הלקוחות, כסף רב, לאורך זמן ובקלות. וזה פשוט מאוד, כי אין דבר כזה שמישהו יעניק לכם מדפסת ללא תשלום, או מכונת צילום ללא תשלום, כמו גם טונרים למדפסת ושירות בחינם. אז רגע לפני שתחתמו על חוזה השכרת מדפסת או הסכם השכרת מדפסת או הסכם שכירות למדפסת, הקדישו מעט מזמנכם וקראו מדוע זה כלל לא כדאי לכם וכך תחסכו כסף רב.

אם קיבלתם הצעה מפתה כמו : ״קבל מדפסת בחינם, אין צורך לשלם על טונרים וגם לא על שירות טכנאי, רק תשלום חודשי קבוע.....״ דעו כי אתם עתידים לשלם עד פי ארבעה יותר מאשר אילו לא שכרתם מדפסת או מכונת צילום.

לא אחת, אני פוגש לקוחות שמספרים לי בגאווה איך הם קיבלו מדפסת חדישה בחינם, וכן שהחל מעתה ואילך הם גם לא נדרשים לשלם עבור טונרים ואף לא על שירות טכנאי. אני מגחך לעצמי, אבל מאידך אני חש צער בשבילם היות והם לא מודעים לכך שהם לא רק עתידים לשלם הן על המדפסת והן על טונר למדפסת וכמובן עבור שירות טכנאי, עד פי ארבעה יותר מאשר יכלו לשלם אילו רכשו מדפסת או מכונת צילום באופן עצמאי והיו ממשיכים לרכוש טונרים למדפסת על פי הצורך.
לרוב, לאחר תקופת זמן של כשנה אחת אותם לקוחות מגלים כי ההוצאה גדלה בהשוואה לשנה שקדמה לה. אלא שכעת הם מוצאים עצמם כבולים תחת חוזה למשך תקופה של עד שישים חודשים. זאת לאחר שהובטחו להם הרים וגבעות והם האמינו שההצעה של השכרת מדפסות, או כפי שזו מוכרת גם בשמות :  מדפסת לפי פעימות מונה, מדפסת בליסינג, מדפסת בהצבה וכו׳, הינה הצעה משתלמת יותר מאשר רכישה של מדפסת ואחזקתה באופן עצמי.

להזכירכם, כי תם עידן חוזי השירות ארוכי הטווח בתחום התקשורת הניידת וברכישה של טלפונים חכמים, וזה נעלם מארצנו לבלי שוב. אז מדוע שתחתמו על חוזה שירות למדפסת. כי אם הכל כל כך חיובי, אזי מדוע דורשים מכם להתחייב לשכור מדפסת למשך תקופה של שלוש שנים לפחות.

הנציג או הנציגה אשר זה עתה סיימו להציג בפניכם שלל מצגות וטיעונים (ויש לציין כי הם היו כל כך נחמדים), המסבירים מדוע כדאי לכם לחתום ולעבור למודל השכרת מדפסות, וכמה אתם עתידים לחסוך בכך שאינכם נדרשים יותר לשלם עבור טונרים למדפסת או דיו למדפסת ומתכלים למדפסת ואף לא עבור שירות טכנאי.

עכשיו אתם מעבדים את המידע, כפי שנמסר לכם, ומסיקים שהוצעו לכם מדפסת חינם + טונר חינם + שירות טכנאי חינם. אז כך, כלל וכלל לא!!! אתם עתידים לשלם עבור המדפסת, ולשלם עבור טונרים, ולשלם עבור שירות טכנאי. יתרה מכך אתה עתידים לשלם עד פי שלושה עשר יותר מאשר אילו רכשתם את המדפסת בעצמכם.

אם כך מדוע, תהיתם לחשוב שעשיתם את עסקת חייכם? פשוט, כי הציגו לכם מצג שווא בעטיפה יפה ואתם, כמו כל אחד אחר, שפשוט נוטה להאמין למי שנראה אמין, האמנתם.

אציג זאת כך, מי שמציע לכם הצעה שלא ניתן לסרב לה, משום היותה אטרקטיבית, וגם שירות מצוין, אינו אינו אמור לדחוק בכם להתחייב בחוזה ארוך טווח למשך תקופה של 36 עד 60 חודשים.
חוזה ארוך טווח כובל אתכם אל הצד השני, במקרה זה נותן השירות, ולכן באופן טבעי הוא מאבד את מוטיבציית השירות.

אז, רגע לפני שתחתמו על הסכם השכרת מדפסות, הקדישו מזמנכם וקראו מדוע לא כדאי לכם לחתום על אף לא אחד משלל צירופי המילים שלהלן :

השכרת מדפסת, השכרת מכונת צילום, שירות למדפסת, מדפסת לפי פעימות, חכירת מדפסת, מדפסת בשירות, מדפסות לפי פעימות מונה, ליסינג מדפסות, מדפסת בליסינג, מדפסת+טונר חינם, הצבת מדפסות, מדפסת בהצבה וכו׳. וכאשר מישהו מתנדב, להציב לכם מדפסת במשרד, או מציע את שלל ההצעות שלעיל, כדאי לכם לדחות את הצעתו בנימוס ולרכוש לעצמכם מדפסת או מכונת צילום.

אגב, תמיד תוכלו להסביר לנ״ל כי אם הצעתם כל כך טובה, תהיו מוכנים להסכים להצעתם מבלי להתחייב חוזית, וכל עוד שתשארו מרוצים, אין כל סיבה שתעזבו. כך, לפחות מובטח לכם שתקבלו את השירות הטוב ביותר.




הגיון כלכלי בריא ,מצביע על כך שהלקוח יבחר לעבוד עם מי שיתן לו את התמורה הראויה ואף יותר בתמורה לכספו. אז מדוע בכל זאת לקוחות מסכימים להכבל בהסכם חוזי לתקופה של 36 עד 60 חודשים לספק שבטוח יתן להם פחות? , להלן אחשוף את הדברים שמסתתרים תחת קצה הקרחון ואנסה להבין יחד איתכם מדוע ההצעה להיכבל בחוזה עם ספק שירות מצליחה ,לא אחת, למשוך לקוחות רבים שמשוכנעים בכל מאודם שהם לא משלמים עבור חומרים מתכלים (היינו טונר , תוף ,תנור וכו') ,שירות התקנה ותחזוקה ואף לא על מדפסת ,פקס ,מכונת-צילום ו או מדפסת משולבת הכל באחד. למותר לציין כי הגיון כלכלי בריא יוביל תמיד לבחירה בשירות נטול התחייבות חוזית כשבדרך כלל ההתחייבות החוזית נכפית על הצרכן ,כמו גם נעטפת באריזה מהודרת ומציגה כלפי חוץ את הרצון בטובתו ,אז איך בכל זאת עסקים וארגונים עטים על חתימת חוזים ארוכי טווח עם עלויות יקרות ממה שיוכלו להשיג בפעל? ,בואו ונבחן.
לפני הכל ,מדובר בהצגת דברים ושימוש במילים ומשפטים בעלי נופך מופרז, שנועדו ליצור אצלכם רושם שאתם מתנהלים בבלאגן טוטלי ושאתם האחרונים שנשארו לעבוד 'בדרך הישנה' כי היום 'כולם אבל כולם' עובדים בדרך שלנו. אז איך מציגים זאת? בדיוק כך :
טיעונים מופרכים של אנשי מכירות בעד מעבר לשיטת הדפסה לפי מחיר פעימה.

טיעון ראשון יהיה : "מי משלם על מדפסת כשאפשר לקבל אותה ללא תמורה?" - טוב זהו טיעון משולל כל אחיזה במציאות ,אתם עתידים לשלם עבור המדפסת מחיר כפול ואף משולש בדרך של תשלום חודשי עבור שכירות או בדרך של מחיר שיגולם במחיר עבור כל הדפסה. כך שחינם אין ,בטח שלא אצל ישראלים!!!
טיעון שני יהיה : "למה לכם כאב הראש שבעבודה מול ספקים שונים? עבדו עימנו כספק יחיד ואנו נספק פתרון לכל צרכי ההדפסה שלכם." - ובמילים פשוטות "למה שתהיה לכם זכות בחירה או השוואה ,היכבלו אלינו בחוזה ואנו נדאג למצוץ את לשד עצמותיכם"
טיעון שלישי יהיה : "אתם משלמים רק עבור הדפסה ,אין תשלום עבור טונר ושאר חומרים מתכלים ואין תשלום עבור שירות טכנאים -הכל כלול" - ממש עסקת נופש הכל כלול בסגנון טורקי. מה זה לא משלמים? אתם משלמים פי ארבעה עד פי שלושה עשר. דרך הצגת הדברים שונה, אבל לשלם אתם תשלמו והרבה יותר! וכי אתם ארגון וולונטרי שנועד לשרת את הלקוח לשם שמיים, משתמע מדבריהם שמדובר באגון התנדבותי שבא להצילכם מאיזה אסון שהתרחש עליכם ללא תמורה וללא עניין ברווח.
טיעון רביעי יהיה : בזכותה של 'הסטנדרטיזציה' או האחידות של הציוד שעתיד לשמש אתכם - ואני שואל ,מה רע בגיוון?, מה רע לבחור באופן חופשי את מה שבאמת מתאים לצרכינו?, אז מה אם אתם יבואנים בלעדיים של מוצר מסויים-אז זה אומר ששלכם יותר טוב?, מי אמר שכל הציוד אותו אתם מציעים בשם 'הסטנדרטיזציה' הוא הטוב ביותר או בכלל מתאים לצרכינו? . בקיצור עוד דרך נבזית לסירוס הלקוח במעטפת של מילה 'מפוצצת' שלא מחזיקה מים. שימו לב שלרוב לא יציעו מדפסות מתוצרת HP שהן וודאי לא פחות טובות מאלו שהם הציעו, כי למדפסות של hp כולם יודעים לתת שירות ולשלהם, רק הם (כי רק להם יש את ספרי השירות של מכונות אלו).
טיעון חמישי יהיה : טוב, זו כבר מילה מאוד מפוצצת שכשתישמעו אותה תרגישו חסרי הבנה. אל דאגה, אין לה שום הקשר לענייכם והיא בשימוש רק כי היא יוצרת קונוטציות של מישהו שמבין מה הוא אומר לכשהיא נאמרת. ומהי אותה מילה? קבלו אותה 'קונסולידציה' ,פששששששש איזו מילה?.... מילה זו, כל משמעותה היא איחוד או מיזוג, תבחרו אתם. על איזה איחוד הם מדברים ומה הקשר למיזוג? ....... הם יתחילו לדבר בשבחו של מיזוג מספר מדפסות ומכשירי הדפסה משולבים אישיים שמשרתים את העובדים בחדריהם וכמה הם גורמים לביזבוז ההון של החברה כי כשהמדפסת נגישה לעובד בסביבתו הוא עתיד להדפיס כל מה שזז והתשלום בעבור זה יצא מכיסכם אז כדאי מאוד שנוציא את המדפסות האישיות ונאחד אותם למכשיר אחד אשר ישרת מספר עובדים וימוקם בקצה המסדרון, זאת בטענה שאם העובד ידרש לקום ממקומו כדי לאסוף את ההדפסה ששלח הוא יחשוב פעמיים ואפילו שלוש ורק אם ההדפסה באמת נחוצה לעבודתו הוא יטרח להדפיסה. היש מופרכים מדברים אלו? אם תוציא לעובד מסביבת עבודתו כלי עבודה אתה קודם כל פוגע ביעילות התפקודית של העובד. אם העובד יאלץ לקום ממקומו עבור כל הדפסה ,צילום ,סריקה ,שיגור פקס או איסוף פקס שהתקבל אתה מפסיד פוגע ברצף העבודה ומפסיד זמן עבודה יקר בהרבה מסך ה'חיסכון' שלא בדיוק הבנתי איך הוא יושג וגם אם יושג, יצא שכרנו בהפסדנו. ונניח ש'מיזגתם' ואני מעדיף את המינוח 'קיצצתם' 10 מדפסות פקסים ומכשירים משולבים לכדי מכשיר אחד וקרתה תקלה ,כי מכונות כאלו יודעות לעשות רק שני דברים, שהם להדפיס ולהתקלקל, מה אז? אגף שלם שנשען על מכשיר אחד מוצא עצמו מושבת מיכולת העתקה, הדפסה, סריקה, שיגור וקבלת פקסים ועוד. את הדברים הנ"ל הם לא יציגו בפניכם ואם תטרחו להעלות טיעון מעין זה ,הם יבטלו אותו בהינף יד של.... "המכשירים שלנו אמינים בסטנדרט שלא הכרתם ,אצלנו אין תקלות ,הרי אנחנו השירות."
טיעון שישי יהיה : "כמה כח אדם אתם מקצים עבור הזמנה של טונרים, החלפה שלהם, טלפונים לספקים שונים טיפול בתקלות שוטפות ועוד כל מיני המצאות שבסופו של דבר עתידות לצייר לכם מצב שבו אחד או כמה עובדים מכלל המועסקים בארגון עובדים אך ורק עבור התפעול השוטף של ציוד ההדפסה. והפתרון שלהם עתיד לספק יציבות, קלות ופשטות תפעולית שאוטוטו תאפשר לכם לפטר עשרה אחוזים מכלל המועסקים בחברתכם מבלי לפגוע בתיפקוד הארגון. נו ,באמת נראה לכם? וכי מהם סך כמות התקלות אותה אתם חווים בפועל וכי עם הציוד שלהם תקלות לא תתרחשנה? אז מה אם ישאירו לכם עשרה טונרים במשרד כדי למנוע מצב של חוסר בטונר כי איך הם אומרים: "זהו, אתם לא משלמים יותר עבור טונר" ,אז הם בסך הכל הפכו את המשרד שלכם למחסן כדי שתטרידו אותם מה שפחות.
טיעון שביעי יהיה : "עד היום לא ידעתם כמה עלתה לכם הדפסה כי הכל מנוהל בבלאגן שלם, מעתה ואילך אתם עתידים לדעת כמה עולה לכם כל הדפסה וזה טוב לניהול המערך התקציבי של הארגון" - ובמילים אחרות : "טוב מאוד שאתם לא יודעים, אנחנו כבר נדע לנצל זאת טוב מאוד לצרכינו" או "אם עד היום שילמתם בערך שתי אגורות להדפסה ולא ידעתם, אכלתם אותה. כי אתם אוטוטו חותמים על החוזה ותשלמו פי ארבעה עד פי שלושה עשר. אז קחו אותנו בחשבון של התקציב השנתי למשך חמש השנים הבאות". ואגב באותה המידה ניתן לומר לכם ש "עד היום לא ידעתם כמה עולה הסנדוויץ' שאתם מכינים" נו ,אז? ישנם הרבה דברים שאנו לא יודעים כמה הם עולים לנו כי הם חלק מפעילות שוטפת, למה בדיוק הם מתכוונים באמירה שהם עתידים לחסוך לכם בעלות ההדפסה, הרי זה נוגד את האינטרס הכלכלי אותו הם מייצגים וכי הם מתיימרים להיות יועצים פיננסיים?
טיעון שמיני והמופרך מכל יהיה : "נקים לכם מרכז הדפסה מאוחד שישרת את כלל העובדים לצרכי העתקה והדפסה, כך ניצור רה-אירגון בעסק שלכם כשכל מערך ההדפסה מבוקר על ידי תוכנת ניהול ואתם תדעו כמה כל אחד הדפיס" - את מי זה בדיוק מעניין כמה כל אחד הדפיס ומה יוסיף לכם דו"ח נוסף שעתיד להעלות אבק מבלי שאף אחד יטרח אפילו לעיין בו כי הוא בסה"כ דו"ח על הדפסות. באמת למה לא הצעתם לשים גם כמה פלזמות עם שידורי ספורט ואקטואליה בחדר ההדפסה שעתיד להפוך לפינת הרכילות בזמן שעובדים יעמדו בתור למשוך הדפסה ואו להעתיק מסמכים ושבמרבית המקרים מזכירה את 'פינת העישון' של ביה"ס התיכון, רק שבה יעשנו העובדים את אבקת הטונר אותה הם סיפקו לכם "ללא תמורה כספית".
ועל כך אמרו חז"ל : "ואידך זיל גמור" ,נו טוב גם אני יודע להשתמש במשפטים 'מפוצצים'.

בקצה הקרחון יוצגו בפניכם הדברים הגלויים שהנם : מדפסת או מדפסת משולבת ללא עלות לכאורה, טונר למדפסת ושאר חומרים מתכלים ללא עלות לכאורה, שירות תיקונים ואחזקה ללא עלות לכאורה. אם תשאלו מדוע לכאורה? הרי ברור לכם כי מחיר המדפסת, כמו גם מחיר הטונרים והשירות השוטף מגולמים במחיר אותו תשלמו בסופו של דבר. כמובן שמעל לכל אלו, תרחפנה הבטחות לשירות מהיר ולזמני תגובה קצרים, חסכון כספי שיושג לכאורה בהתבסס על מצגת מרשימה שתוצג בפניכם לאחר 'ניתוח' צרכי ההדפסה שלכם.
אלא מה, תחת קצה הקרחון מסתתרות עלויות שלא לקחתם בחשבון, אם מחוסר ידיעה ואם משום שהטעו אתכם לחשוב אחרת. לכן, ראוי שתשקלו את הדברים, בכובד ראש, זאת בטרם תחתמו על הסכם מחייב וארוך טווח.



חוזה שרות למדפסת לייזר ,מכונת צילום, פקס ,הצגת עלויות נסתרות.

הדרך הנכונה לבדיקת כדאיות כלכלית של תפעול מערך ההדפסה בליסינג תפעולי היא בדיקת עלותה האמיתית של הדפסה ממוצעת בודדת והכפלתה בסך ההדפסות השנתיות, לאחר מכן ניתן להשוות את התוצאה אל מול ההצעות שיזרמו אל שולחנכם מצד המציעים את שירותיהם. בכל המקרים ועל כך אני מוכן להתחייב ללא בדיקה, עלות ההדפסה באופן עצמאי תהיה זולה בלפחות חמישים אחוזים גם אם נכלול את עלות הרכישה הראשונית של הציוד.

הם יגיעו עד אליכם, הם יטלפנו ללא הרף, הם ישכנעו לקבוע פגישות, הם יציגו נתוני חסכון מופרזים בחברות שכבר עובדות עמם, הם יציעו למפות את מערך ההדפסה העסקי שלך ויציגו לך פוטנציאל חסכון בלתי נתפס שיגרום לך לחשוב שאם תסרב לו תצא ממש פראייר, יהיו רגעים שהם ממש יגרמו לכם לחשוב שמדובר במתנדבים מארגון חסד וולונטרי שמעוניין לסייע לכם ללא תמורה, הם יטרחו לציין כמה טוב השירות שהם מציעים על פני האחרים, הם יתחייבו על זמני תגובה מהירים של עד 4 שעות לפתרון תקלות -דבר שבדר"כ אינו ביכולתם עקב זמינות כח-אדם, ואתם הרי לא תתבעו אותם אם יגיעו אחרי 6 או 8 שעות ואף למחרת(מקסימום ,תעשו להם נו-נו-נו) כי בחוזה לא מצויין שיש לכם הזכות לקנוס אותם כספית על איחור משמעותי, הם יציגו בפניכם אידיליה אוטופית של יחסי ספק-לקוח ועתיד טוב יותר, הם מציגים עצמם כשותפים עסקיים ולא כספקי שירות (וודאי, הם הרי מעוניינים לחלוק עמכם ברווחים שלכם), הם יתנהגו כמו החברים הטובים ביותר עד ש......תעזו להתעכב על קריאת האותיות הקטנות בחוזה (שהוכן מבעוד מועד על ידי עורך דין שטרח לגבות את לקוחותיו כנדרש מצידו), או אז הם יעוו את פרצופם במובן של "למה אתם מבזבזים את הזמן בקריאת החוזה? שמא אינכם סומכים עלינו?, אגב מה שכתוב באותיות הקטנות הוא :"גם אם תתבעו אותנו, לא יצליח לכם. יש לנו עורכי דין שמתמחים בניסוח חוזים מקפחים" -רק במילים אחרות. ואגב הם יסכימו כמעט לכל מחיר שהציעו המתחרים פרט לחינם........כי כל מה שהם מסוגלים להציג בסופו של דבר כנגד המתחרה הוא רק תג מחיר נמוך יותר. ולא הטענה אינה מוטלת על כתפיהם של נציגי המכירות שכן תפקידם הוא למכור, הם אינם אנשי שירות בפועל וכנראה שגם להם שיווקו את אמנת השירות המופלאה של החברה בה הם מועסקים.
אולי באמת תהיו מרוצים בסופו של יום מהשירות ואולי תהיו מתוסכלים למשך חמש השנים הבאות בהן אתם כרוכים בהסכם חוזי מחייב מבלי יכולת להחליף את ספק השירות. לכו, אבן בוחן מהותית לעניין המעבר למודל השכרת מדפסות הינה האם הכבילה החוזית תפגע, או לא תפגע באיכות השירות? ברוב המקרים השירות יהיה מתחת לכל ביקורת ולא אחת נתקלתי בנותני שירות מסוג זה כשהם צועקים על יושבי המשרד כי הם לא מתייחסים יפה למכונת הצילום ושהתקלה נגרמה בגלל התנהגותם הברוטלית אל המכונה, טוב אלו מקרים שמשאירים אותי עם פה פעור לזמן מה ואז אני שוב חוזר על המנטרה : "הם מזוכיסטים, אז שימשיכו לסבול".

הדרך הנכונה לבדיקת כדאיות כלכלית של תפעול מערך ההדפסה במודל של השכרה, היא בדיקת עלותה האמיתית של הדפסה ממוצעת בודדת והכפלתה בסך ההדפסות השנתיות. לאחר מכן ניתן להשוות את התוצאה אל מול ההצעות שתזרומנה אל שולחנכם מצד המציעים את שירותיהם. בכל המקרים ועל כך אני מוכן להתחייב ללא בדיקה, עלות ההדפסה באופן עצמאי תהיה זולה בלפחות חמישים אחוזים גם אם אכלול את עלות הרכישה הראשונית של הציוד. במאמר קודם סקרתי את עלות ההדפסה באופן עצמאי והוכחתי כי ניתן להגיע לעלות הדפסה עצמאית בודדת במחיר של פחות משתי אגורות כולל עלות הטונר ועלות הטיפולים התקופתיים. לא בכדי, חלק ניכר ממערך התעמולה של המבקשים לכבול אתכם חוזית יציגו מצגת מופרזת של תקלות עתידיות ועוד כהנה וכהנה מרעין בישין שעתידים לעלות לכם לכאורה הון עתק ואני אומר כי זוהי פרופוגנדה מגמתית, עסקית ותו-לא. חישובי העלויות שיוצגו לכם, לאחר מיפוי מערך ההדפסה ובדיקת העלויות, על ידי אלו המתעתדים לשווק לכם את שירותיהם, יהיו מופרזים ולכן מומלץ לכם לבצע בדיקה עצמאית של מערך ההדפסה ולקבל תוצאה מדוייקת ואזי לנצל תוצאות אלו לבניית מערך הדפסה עצמאי זול יותר על ידי החלפת המכשור הישן והיקר לתפעול בציוד חדיש, שהנו יעיל וחסכוני יותר. נכון שיהיו כאלה שיאמרו :"רגע, מה עם עלות המימון?" וכי חברות הליסינג משלמות מכיסן את מימון המכשירים שלכם?, או שמא אתם?. ברור לכל הדעות כי עלות המימון מושתת עליכם בסופו של דבר בעלות ההדפסה ומי שחושב אחרת שילך וילמד את יסודות המימון.

פרמטר נוסף אותו רצוי לשקול טרם הקפיצה לנבכי הסכם השירות הנו האיזון בין החיסכון המושג בפועל לבין הפגיעה בתפקוד העסקי השוטף. הווה אומר כך : בדרך כלל יוצע לכם לוותר על מערך המדפסות האישיות בחברה ולעבור להדפסה במדפסת או מדפסת משולבת לשימוש צוותי. התואנה תהיה שהדבר עתיד להפחית את כמות ההדפסות הבלתי נדרשות לכאורה, כי העובד נדרש לקום ממקומו על מנת לאסוף את ההדפסה ולעתים יוותר עליה אם אינה נדרשת באמת לעבודתו השוטפת. טעות! כאשר עובדים נאלצים לטייל במסדרונות החברה על מנת לאסוף הדפסות במקום לבצע את ההדפסה בסביבת העבודה שלהם יחד עם שאר הפעולות יוצא שאתם משלמים על זמן עבודה שיורד לטימיון בזמני המתנה של העובד בתור אל המדפסת או מכונת הצילום ונוצרים זמני המתנה ארוכים עד גמר ביצוע עבודת הדפסה-העתקה-סריקה. כך יוצא שבמקום שהעובד יהיה בסביבת העבודה שלו ויתפנה לעבודתו במהלך עבודות ההדפסה-העתקה-סריקה הוא נאלץ לעמוד בפרוזדור או ב'מרכז ההדפסה' כפי שאוהבים לכנות זאת המתיימרים להציע מעבר ל'מרכזי הדפסה' ארגוניים. עסקים וארגונים שהוציאו לאחר המלצה של 'יועץ' זה או אחר את המדפסות האישיות, בשם החסכון, מצאו כתוצאה מכך 'טיילת' של עובדים אשר מתרוצצים אל 'מרכזי ההדפסה'. לא רק שהם לא השיגו שום חסכון כספי אלא שהם יצרו פגיעה מתמשכת ברצף התפקודי של העובדים וביעילות של כלל הארגון. ולאלה אני קורא 'יועצי אחיתופל' שמתיימרים להצדיק את הכינוי 'יועצים ארגוניים לחסכון'.

לא בטוח שהחסכון שיושג לכאורה עתיד להשאר בכיס שלך. שמא בכיסו של ספק שרותי ההדפסה?

הצעות נוספות תבואנה בעניין הטמעת שליטה וניהול מערך ההדפסה ואפשירות מתן הרשאות להדפסה בצבע וכו' על מנת לחסוך בהוצאות, אבל זהו דבר שתוכלו להשיג חינם אין כסף על ידי שימוש בכלי תוכנה חינמיים יעודיים של יצרני המדפסות כמו WebJet Admin של hp ועוד. אז הנה עוד הבטחה לא ממומשת בעליל שניתנת לכם ולבסוף הופכת לאבן בוחן ברצון לעבור לשירותי הדפסה מנוהלים, מה שבפועל לא אמור להוות שיקול כלל. עד כאן סיבוב ראשון על ההבטחות לעתיד טוב יותר וחסכון ומכאן לעלות האמיתית מול התמורה האמיתית, כשהשאלה שעולה היא: כמה זה באמת הולך לעלות לכם? ומה אתם עתידים לקבל בתמורה?

בקצה הקרחון נקבל את הצגת הדברים הגלויים שהנם : ציוד הדפסה ללא עלות, טונר ושאר חומרים מתכלים ללא עלות, שירות תיקונים ואחזקה ללא עלות שבעצם מגולמים במחיר העלות לכל הדפסה. הבטחה לשירות מהיר בזמני תגובה קצרים (בדר"כ עד ארבע שעות), חסכון כספי לכאורה שיתבסס על מצגת מרשימה שתוצג בפניכם לאחר 'ניתוח' צרכי ההדפסה שלכם על ידי המועמדים למתן השירות. מסתבר שתחת קצה הקרחון מסתתרות עלויות שעתידות לעלו לכם ביוקר רב. לכן כדאי שתשקלו את הדברים היטב, טרם חתימה על חוזה מחייב, כי אם הכל כל כך חיובי אז מדוע מאלצים אתכם להתחייב ?

להלן אציג בפניכם את הטריילר למציאות 'ההסכם שכבל אותי לחמש שנים', בהסכמי השכרה של מדפסות או מעונות צילום, הם מכנים זאת '60 חודשים' אולי כי זה נשמע פחות מחייב.
אז כך, קודם כל אבהיר שאף לא אחת מהחברות, המציעות שירות, עובדת על בסיס וולונטרי. כך שעל מנת להרוויח במרווחי רווח טעוני תחרות קשה על כיסו של כל לקוח נדרשת כל אחת ואחת מהן לתת ללקוח 'מה שפחות במה שיותר'.

נתחיל בדבר הראשון אותו אתם עתידים לקבל ע"פ ההסכם, הדבר הראשון שתקבלו הוא קודם כל מדפסת, מדפסת משולבת או מכונת צילום. עד כאן אין עוררין והחל מאילך עולה השאלה איזו מדפסת? איזו מדפסת משולבת ? איזו מכונת צילום?
בדרך כלל תקבלו מדפסות מקרטעות שהדפיסו כמות עתק של דפים במדינות מערב אירופאיות ועקב חוק מחזור הפסולת האלקטרונית, יוצאו אל מחוץ לגבולות מדינות האיחוד האירופי לרוב ללא תמורה כלשהיא או תמורת תשלום סימלי למפנה הציוד למדינות עולם שלישי ובהן גם ישראל (לא נתווכח כעת האם ישראל היא אכן מדינת עולם שלישי או לא, אני חושב שבמובנים מסויימים ממש כן).

מדפסות אלו נמכרות לנותני השירות במחירים שנעים בין 300 ₪ ל 1000 ₪ כשאתם עתידים לקבלן במחיר של מדפסת מקצועית חדשה בתום תקופת השירות. עד כאן מומשה ההבטחה לקבלת מכשיר, לכאורה ללא תמורה אבל בל נשכח שמדי חודש אתם תשלמו שכירות על אותו מכשיר כך שהמושג 'ללא תמורה' בהקשר זה בטל ומבוטל. אף אם מדובר במכשיר חדש מהסדרות המתקדמות אתם עתידים לשלם עליו מדי חודש בחודשו מינימום של 100 ש"ח+מע"מ שיתנו לספק בתום הסכם השכירות של 60 חודשים סך של 6,000 ₪+מע"מ. אם תבצעו רכישה של מכשיר חדש מאותו דגם, בבחירה עצמית, אני בטוח לחלוטין שתוכלו להשיג מכשיר שווה ערך או את אותו המכשיר בפחות ממחצית המחיר שתשלמו עד תום תקופת ההסכם, יוצא מכך שתוך הצגת מצג שווא של קבלת מכשיר ללא תמורה אתם כבר תשלמו כפול. והגרוע מכל נכרכתם בחוזה שמאפשר לנותן השירות להתייחס אליכם כאל מי שכבר נמצאים בכיסו, והרצון שלו להעניק לכם שירות טוב יותר על מנת שתעריכו או תרצו ואו תסכימו להשאר עימו פוחת מראש. בעיה נוספת אליה לא מתייחסים רוב הלקוחות היא עניין בלאי הציוד הן מבחינה מכנית והן מבחינה טכנולוגית וכך הם מוצאים עצמם עם ציוד 'מיושן' לעומת ההיצע הטכנולוגי שקיים לאחר תקופה של שלוש שנים ולחליפין עם ציוד שהבלאי הפיזי שלו מוביל לתקלות חוזרות ונשנות. ניתן להקביל את קבלת המדפסת 'ללא תמורה' תחת הסכמי השירות שגם אם הן מטופלות במסגרת חוזה השירות ללא עלות נוספת הן עדיין גורמות להדממת העבודה ולפגיעה בפרודקטיביות השוטפת. מצב מעין זה יוביל בדרך כלל להצעה מצד ספק השירות להחליף את הציוד הקיים תמורת התחייבות מצידכם לעוד חמש שנים, זאת בנוסף לתקופה הנותרת. כך שבפועל יוחלף הציוד עם שינוי תג מחיר השכירות החודשית והופ מצאתם את עצמכם כבולים לשבע שנים עם ציוד ששוב יתבלה לאחר שלוש שנים. הדברים דומים להסכמים שנעשו בעבר על ידי חברות הסלולר, בהם מבטיחים לכם מכשיר סלולרי 'ללא תמורה' במחיר מחירון מלא וכובלים אתכם בהסכם דרקוני לתקופה שנפרסת על פני שלוש שנים. לא בכדי, פעל משרד התקשורת בראשות השר משה כחלון לניגוח ולצמצום כוחן של חברות הסלולר. ניתן אף להקביל נושא זה מול הליסינג התפעולי של המכוניות שכל עוד הוא השתלם לעסקים מבחינת מיסוי ושווי שימוש הוא פרח וכששווי השימוש עלה התברר כי שיטה זו יקרה להחריד ומתאימה רק לחלק מועט מכלל העוסקים. אז אותו כנ"ל לעניין ליסינג מדפסות, אכן ישנם עסקים שלהם תתאים שיטה זו ולכן המלצתי היא שלא להתפתות לחתימה על חוזה טרם לימוד וניתוח הצרכים הארגוניים ובדיקה עצמאית ואמיתית של עלויות ההדפסה אשר תאפשר לבחון את הכדאיות הכלכלית לצד ההתאמה לאופי הארגון וצרכיו.
ובל נשכח כי מדפסות ישנות צורכות יותר אנרגיה, זאת משום שמדפסות חדשות מתוכננות ומיוצרות בהתאם לתקנים אשר יועדו לשפר את יעילותן האנרגטית.  כך שיוצא שכרכם בהפסדכם, כי מדפסת חדשה היא גם מדפסת שצורכת הרבה פחות חשמל, וחשמל עולה הרבה מאוד כסף.

עקב האכילס הראשון ברובם של חוזים מעין אלו, הנו בדרך כלל החיוב במינימום של הדפסות בחודש, הווה אומר "לא הדפסתם ,כן שילמתם!". כן, מה לא שמעתם? לא הדפסתם, כן שילמתם!. אל תדאגו, טרם חתימת החוזה הם יבטיחו שאתם וודאי תעמוד בכמות המינימלית ואף תחצו אותה, כבר הוברר שכמעט כל החותמים על חוזה מינימום משתמשים בדר"כ בפחות ממה שנתפר להם ב"חבילה המשתלמת" ולראיה עשו חיפוש על הסכמים מעין אלה בגוגל בנושא סלולר ועוד ותיווכחו במו עיניכם. אם חיפשתם את החוזה המקפח, חלק זה הוא אבי אבותיו של קיפוח הלקוח וכי קיים בחוזה סעיף מקביל שאומר שאם תדפיסו יותר בתקופה קצובה אזי תזכו להנחה? לא!. ומה לעניין חודשים בהם ישנם יותר ימי חופשה מאשר ימי עבודה, האם לא ראוי שקרדיט ההדפסות, אשר לא נוצל כמעט, יעבור מחודש זה אל החודש שלאחריו? חוזה מקפח, כבר אמרתי.

כעת לעניין החומרים התכלים שכוללים : טונר ו/או תוף למדפסת, במקרים מסויימים, פיוזר למדפסת אשר מוכר יותר בשם תנור למדפסת. לא אחת נתקלתי באנשי רכש ומנהלים אדמיניסטרטיביים שמתהדרים בכך שהם לא משלמים עבור חומרים מתכלים, רגע, תנו לי לעבד שוב את המילים במוחי, 'לא משלמים' הכיצד?..... מצאו להם ספונסר?.....מקבלים כתרומה?...... ואני קובע נחרצות : משלמים כפול שלושה או ארבעה עבור טונר שמוגדר כמסוכן לשימוש בסביבת העבודה ומיוצרים באופן גורף במדינות דרום מזרח אסיה ובסין בפרט ,טונרים שמיוצרים ללא כל תקן בטיחות ומכילים מתכות כבדות ועוד שאר מרעין בישין שאם העובדים באותו משרד היו מודעים לסכנה, הם היו נסים על נפשם. לא אלאה אתכם בפרטי הטונרים התואמים שמסופקים לכם כחלק מהסכם השירות אבל תוכלו לקרוא אודות הסכנות שנובעות מהשימוש בהם במאמר אותו כתבתי בעבר אודות טונר תואם . אז לא רק שאתם עתידים לשלם הון עתק עבור חומרים מתכלים ,אתם עתידים גם לקבל את הנחותים שבהם. יתרה מכך שארגון או עסק שמשתמש בחומרים אלו תורם ליצירת סביבת עבודה מסוכנת עבור המועסקים בו, הוא גם הופך חשוף לתביעות עתידיות בגין זאת, כך שאם חלילה אחד מעובדיו יחלה כתוצאה מכך ולכו תוכיחו את ההפך.
עלותה של יחידת התחזוקה שכוללת תנור, גליל העברה וגלגלות הזנת נייר למדפסת מסתכמת בעלות זניחה מסך עלות ההדפסה, אם ניקח כדוגמא יחידת תחזוקה למדפסת hp p4015 שהינה מדפסת מקצועית שיועדה לסביבת הדפסה תובענית נגיע לעלות יחידת תחזוקה ממוצעת של 920 ₪ המיועדת לכמות יצרן מוצהרת של 225,000 הדפסות כשבפועל נדרשת החלפתה לאחר כ- 200,000 הדפסות יוצא שעלות יחידת התחזוקה לכל הדפסה הינו פחות מחצי אגורה, זניח לכל הדעות. הסבירות היא שתקבלו מספק השירות יחידת תחזוקה משופצת שעלותה בפועל כ 600 ₪ כך שהעלות בפועל אף פחותה יותר.

השירות שהובטח במעמד חתימת ההסכם, לא בדיוק עונה על הדרישות הארגוניות שלכם ואתם מוצאים את עצמכם מול טכנאי שמתנצל על העיכוב הרב שנבע בגלל ש....."היו לנו יותר מדי קריאות......וזה לא אופייני לנו.", "חלק ניכר מהטכנאים חולים.....וזה יכול לקרות לכל אחד.", "אני לא אשם שאתם לא יודעים לפתור תקלה מסוג זה לבד.......הרי בפעם הקודמת שהייתי כאן הדרכתי את צוות המשרד כיצד עליהם לפתור תקלה מסוג זה.", "היו פקקים.", "הרכב התקלקל, קורה. לא?.", היינו עסוקים במתן שירות לארגון בטחוני חשוב.....זה לא יקרה שוב." ועוד כהנה וכהנה תרוצים ואמתלות שיש סיכוי שתקבלו את ההרגשה של מורה בתיכון שנאלץ לעמוד מול מטר תרוצים. לא יותר פשוט לומר: "אנחנו כח אדם מועט ביחס למספר הלקוחות אותם אנחנו משרתים ולכן לא היה לכתחילה סיכוי שנגיע בזמן, אתם הרי בין כה וכה לקוחות שלנו שכבולים בחוזה ולכן הסיכוי שתחליפו אותנו עקב אי שביעות רצון הוא נמוך מאוד למשך חמש השנים הבאות, אז תבלעו את הצפרדע וזהו". טוב המשפט הנ"ל בוטה מאוד אבל הוא עדיין מייצג מציאות שגרתית. צפו גם לטלפונים ממתאמי השירות שיספרו לכם ש...."הטכנאי כבר עמד לעלות למשרדכם כשאישתו התקשרה והזעיקה אותו בבהילות לחדר הלידה"
צפו לטכנאי שיגיע ולא תמיד יוכל לפתור תקלה במקום, ישאיר את המדפסת כמות שהיא ויאמר לכם שיצרועמכם קשר מהמשרד להגעה נוספת של טכנאי או לחליפין יקח את המדפסת מבלי להשאיר מדפסת חליפית. אני כנותן שירות מודע לכל התירוצים האפשריים ולכן אני יודע בוודאות כמעט מירבית שיותר פשוט לפנות לספק השירות עימו אתם עובדים שלא דרך הסכם חוזי ותוכלו לצפות שהוא יגיע בזמן וישתדל להעניק לכם את הפתרון המהיר והטוב ביותר שכן יש לו אינטרס מובהק שתמשיכו לעבוד עימו. עניין נוסף שכובל את הלקוח לספק עימו חתם על חוזה שכזה, הנו שאף אם מצא דרך כלשהיא להשתחרר מכבלי ההסכם עקב אי שביעות רצונו מרמת השירות הוא שלמרות ששילם את מחיר המכונה המלא עקב התרת החוזה הוא נשאר עם מכונה שנתמכת באופן בלעדי בשירותו של ספק השירות. הווה אומר כי המכונה אינה מסוג המכונות בהן נדרש להחליף את מחסנית הטונר ואו את יחידת התחזוקה באופן עצמאי ובהצרכה של התערבות משתמש מינימלית אלא הוא נדרש לשירות טכנאי כמעט בכל מקרה תקלה שכן המכשירים המיועדים לשירות נבנו כך שאינם מדווחים ללקוח על מהות התקלה אלא בקוד מסחרי שידוע אך ורק לבעלי ספר האחזקה הטכני של המכשיר. יוצא מכך שגם שילמתם ביוקר על מכשיר שיכולתם לרכוש טוב ממנו במחיר נמוך יותר וגם שספק המכשיר ממשיך לאחוז בכם כשבויים אף אם אינכם מרוצים מרמת השירות. שכן מי יזרוק מכשיר שעלה לו הון תועפות.
אגב נושא השירות הוא, הוא עניין כאוב מצד לקוחות שלא דאגו לגבות את זכויותיהם בחוזה החתום, שכן הבטחות לחוד ומציאות לחוד. אביא כדוגמא הסכם השכרת מדפסות שנחתם עם מספר נותני שירותים עבור מוסדות ממשלתיים, על ידי החשב הכללי. זאת על מנת שתבינו מדוע בסופו של יום אתם עתידים להידחות לקצה סופה של עדיפות השירות. כדאי לשים לב לקנסות המושתים על נותני השירות עקב אי עמידה בטווח הזמנים לשירות, אגב נסו אתם להשיג סעיפים מעין אלו בחוזה השכרת המדפסות שלכם ואם הספק יסכים עם מחיר המינימום שהציע, מהרו לחתום.
מצ"ב להלן צילומים של הסכם שירות למדפסות שנחתם על ידי החשב הכללי. כדאי לשים לב לסעיף של "הספקה או שימוש בחומרים מתכלים שאינם חומרים מתכלים מקוריים", ברור שהחשב הכללי מודע לסיכון שבעבודה עם 'טונר תואם' והוא כבר מכיר את ה'קומבינות' שעלולות לצוץ ולכן גם גובה הקנס הינו בהתאם.





קבלו דוגמא לתביעה בנושא מעין זאת:




מצ"ב להלן צילום מסך עם ציטוטים של העוסקים בתחום ניהול הדפסה בהסכמים חוזיים של לפי פעימות ולא מארצנו, בהם הם מסבירים מדוע הם מקדמים דווקא מכשירים שמצריכים שירות על ידי טכנאים שלהם בלבד. ובתרגום חופשי של הדברים:
א. 'יועץ' של אחת מחברות ניהול ההדפסה : " מדפסות ומכונות-צילום משולבות של  hp מושכרות ללקוחות לעתים רחוקות, דילר אשר מחכיר מדפסות של hp הינו בעל שליטה מופחתת על חוזה השירות ונדרש למשא ומתן קשה יותר בניהול חוזה ארוך טווח"
ב. יצרן מכונות צילום : "אם דילר בוחר להציע מדפסות ומכשירי הדפסה משולבים של hp, הוא חושף את חוזה ניהול ההדפסה לתחרות רבה יותר. כל דילר אחר יכול לתמוך במוצרי hp (וכאן כוונתו היא שחברת hp חושפת את כל המידע הטכני ואת ספרי השירות של מוצריה בפני כל, זאת בניגוד לחברה אותה הוא מייצג שמספקת את המידע אך ורק לדילרים שמייצגים אותה) אבל ברגע שדילר בוחר לייצג אותנו כדוגמא ומטמיע את המדפסות מתוצרתנו בארגונים ועסקים ,האחיזה שלו בחוזה הרבה יותר חזקה"


 

 

אז היידה בלי להתעצל, נתחיל בהשוואה אמיתית לבחינת מכלול הטיעונים שהועלו לעיל שמא יאמר מישהו שמאמר זה הוא מגמתי.

טרחתי ופנית למספר חברות על מנת לקבל הצעות מחיר להסכמים מעין אלו וקיבלתי. ביקשתי לקבל לידי את החוזה טרם החתימה על ההסכם ונעניתי בהתתחמקות משיגורו במייל, שכן המדובר בהסכם סודי לדבריהם והובטח לי שבמעמד הפגישה עם סוכן המכירות אזכה לראותו (מי יודע? אולי הצצה חטופה? ואולי לקבל לידי העתק?. סודי,לא?)

המכונה הראשונה שהוצעה לי בהסכם שכירות למשך 60 חודשים בתשלום חודשי קבוע של 211 ש"ח ותשלום עבור 10,000 הדפסות או שנה,כל הקודם בעלות של 900 ש"ח (יש לציין כי המחירים הנ"ל אינם כוללים מע"מ וכשנערוך השוואה מול מחירי מוצרים בהם מגולם המע"מ ,נגרע אותו טרם החישוב)
מצ"ב ההצעה כפי שהועברה אלי(עם מחיקת שם המציעה)




המדובר בהסכם שכירות 'קלאסי' כובל למשך תקופה של 5 שנים, או 60 חודשים, שמחייב הדפסת מינימום של 10,000 דפים בשנה בעלות של 900 ש"ח ותשלום חודשי קבוע של 211 ש"ח למשך כל תקופת השכירות. נרכיב את פאזל העלויות ונקבל תוצאה זו :
א. התשלום עבור שכירת המכונה עד תום תקופת השירות הינו 60 חודשים כפול 211 ש"ח שהם 12,660 ש"ח.
ב. עלות הדפסת דף הינה 9 אגורות פר דף, אם אכן ביצענו את הכמות של 10,000 במהלך אותה שנה. ואם הדפסנו רק 5,000 דפים ,יוצא שנשלם 18 אגורות להדפסת דף.
ג. אם נחבר את עלות השכירות השנתית למחיר הדפסת 10,000 דפים ונחלק את התוצאה במספר הדפים, נקבל עלות של מעט יותר מ 34 אגורות להדפסת דף.
ד. כעת נבחן שכירות שנתית עם הדפסה של 100,000 דפים בשנה. התוצאה שתתקבל מחיבור עלות השכירות השנתית וחיבור עלות של 100,000 דפים וחילוקם ה 100,000 ,נקבל עלות של 11.5 אגורות להדפסת דף. כאשר בכל שנה נוספת נקבל את אותה התוצאה.



מול הצעה זו, נביא מכשיר הדפסה משולב של חברת hp מדגם M3035 שהינו מקביל ואף עולה בנתוניו הטכניים על המכשיר שהוצע לעיל (הדפסה של 35 דפים בדקה מול 22 דפים בדקה של המכשיר לעיל ופרט לכך מאובזר באותה הרמה)
למותר לציין כי מכשיר זה אינו דורש ביקורים תכופים של טכנאי, פרט להחלפה אינטואיטיבית ופשוטה של מחסנית טונר אותה תצטרכו להחליף לבד גם במכשיר שלעיל. פרט לכך דורש המכשיר החלפת יחידת תחזוקה אחרי 200,000 הדפסות בעלות של 844 ש"ח שאותה נגלם בתוך סך חישוב העלויות כסך של 0.0042 אגורות שהם פחות מחצי אגורה פר הדפסה.

hp laserjet m3035 vs mps service agreement
השוואת עלות תפעולית של hp m3035 מול עלות תפעולית של הדפסה בהסכם שרות
א. התשלום עבור רכישת מכשיר חדש מדגם זה הינו 4810 ש"ח והוא שלכם. עשו בו כרצונכם. במכשיר מותקנת מחסנית טונר Q7551A להדפסה של כ 6500 דפים כשבהמשך תוכלו לרכוש מחסנית טונר Q7551X בעל קיבולת כפולה של כ 13,000 דפים במחיר של 253 ש"ח.
ב. על מנת לשקלל עלות הדפסה של 10,000 דפים בשנה הראשונה נשקלל את עלות המכונה עם כמות הדפים שניתן להדפיס עם הטונר שסופק עימה ונבצע רכישה וירטואלית של מחסניות טונר נוספות . להדפסת 6,500 הדפים הראשונים נשלם סך של 74.5 אגורות להדפסה. להדפסת 10,000 הדפים הראשונים נשלם כבר 49.5 אגורות שכוללים את חלקה היחסי של יחידת התחזוקה.
ג. כעת נבחן עלות הדפסה של 100,000 דפים ראשונים במכשיר שכוללים את עלות הרכישה. עלות הרכישה 4810 ש"ח שכוללת הדפסה של 6,500 עמודים + 7.2 מחסניות טונר Q7551X בעלות של 253 ש"ח למחסנית + מחצית ערכה של יחידת תחזוקה חלקי 100,000 יתנו תוצאת עלות של 7 אגורות להדפסה.
ד. כעת נבחן את עלותה של כל הדפסה נוספת לאחר 100,000 הדפים הראשונים. הדפסת 100,000 דפים מצריכה רכישה של 7.7 מחסניות טונר בעלות כוללת של 1948 ש"ח + 422 ש"ח שהם מחצית ערכה של יחידת תחזוקה ,תתקבל תוצאת עלות של 0.024 שהם כשתיים וחצי אגורות להדפסה. פחות מרבע עלותה של אותה הדפסה במכונה שהוצעה לנו.
ה. ובאיזו כמות הדפסות נשיג איזון עלויות מול המכונה שהוצעה? נחשב זאת כך : אם נצא מנקודת הנחה שאכן ביצענו רכישה במחיר מלא של 4810 ש"ח ואנחנו עתידים להדפיס 10,000 דפים בשנה, מול הסכם שכירות חודשי בעלות של 211 ש"ח ונחלק את סכום הרכישה ב 211 נקבל תוצאה של 22 חודשי שכירות שהם ערך המכונה שרכשנו עם עלות תפעולית של 2.5 אגורות להדפסה לעומת 9 אגורות להדפסה כשאנחנו עתידים להמשיך ולשלם 2.5 אגורות לדף ואילו מי שחתם על הסכם השכירות עתיד להמשיך ולשלם 34 אגורות להדפסה שהם עלות השכירות החודשית כפול 12 חודשים ועוד תשלום של 900 ש"ח לכל 10,000 הדפסות. יוצא מכך שבשנתיים הראשונות חסכנו 72 אחוזים מסך ההוצאה ואילו בהמשך נחסוך 1360 אחוזים. נשמע לא הגיוני? קחו מחשבון התחילו לחשב וחישבו פעם נוספת, האם כדאי לעבור למודל של מדפסת בשכירות או מכונת צילום בשכירות.




קניה מהירה, ללא פרטי אשראי.

אנו ניצור עמך קשר בהקדם על מנת לאשר את ההזמנה ולהסדרת אמצעי תשלום.